top of page
White Structure

PERS - MODE / DESIGN

28/05/2024

"Luna De Vlam zet België op de kaart tijdens Miss Eco International in Egypte (Caïro) met een 12e plaats Overall"

Luna De Vlam (24j) uit Oudenburg scoort een 12e plaats overall op één van de meest prestigieuze Miss verkiezingen in Egypte (Caïro) op 28 april.

Top 5 op de talentshow, best team eco-video en top 20 overall. Dit is het schitterende resultaat dat Luna behaalde op Miss Eco International. Luna werd door Miss Fashion Benelux vzw uitgekozen om onze driekleur te verdedigen en werd hier op voorbereid want dat het geen eenvoudige opdracht zou zijn was geweten. De concurrentie was bikkelhard maar de vriendschap onderling was des te groter.

United Nations

Miss Eco International dat onder de vleugels valt van LTCP-UN en IIMSAM United Nations kon ruim 60 landen ontvangen voor deze verkiezing met een duidelijk doel: Ecologie wereldwijd in de verf plaatsen.

Top 5 talentenshow:

Een klassieker in deze verkiezing is de talentshow waar Luna een Rope Skippingact naar voor bracht. Het resultaat was nipt maar Luna diende China voor te laten gaan en greep zo naast de troffee. Niettemin haalde Luna bij de tegenkandidates heel veel waardering voor haar act.

 

Best team Eco Video

Samen met Japan, Filipijnen en Taiwan vormde Luna die België vertegenwoordigde een team. De bedoeling was om een gezamenlijke video te maken over ecologie in Egypte. Samen stellen ze de vervuiling op zee bloot en tonen ze hoe bedrijven creatief omgaan met recycling. Samen brengen ze over de landgrenzen heen hoe samen werken kan en een positieve boodschap kunnen uitbrengen over ons milieu. Ze werden dan ook verkozen tot best team Eco video. Een mooie opsteker want die dag was het trouwens ook “Earth Day”. Belangrijke punten voor hun finale.

 

Eco dress:

Fashion en Ecologie zijn net twee stokpaardjes van Luna die zelf Designer is, dus haar eigen kledij ontwerpt en maakt. Haar focus ligt bij stijlvolle avond- en trouwkledij met oa 3D kant. Momenteel is Luna een eigen kledinglijn aan het uitwerken. Een wintercollectie is in de maak.

Ecologie ligt nauw aan het hart van Luna want reeds in het recente verleden nam Luna reeds deel aan een wedstrijd op Vlaams niveau voor jonge ontwerpers waarbij ze een schitterende tweede plaats behaalde. Hier lag toen ook de focus op milieuvriendelijke ontwerpen waarbij Luna biologische stoffen gebruikte voor een volledige sportoutfit. Design op een duurzame manier. De kledij die Luna droeg op deze Miss verkiezing en vooral de “ecodress”, zijn allemaal een eigen ontwerp en grotendeels zelf uitgewerkt.

Luna haar “Eco-dress” dat een pronkstuk is van haar collectie bestaat uit een 30-tal verknipte oude stukken kledij. Recycling staat hier centraal. Een kleine inzamelactie voor kledij werd opgezet, de juiste kleuren combineren en dan begon het knip en naaiwerk. Dankzij de hulp van enkele vrijwilligers kwam haar “Eco-dress” tot stand.

12e plaats Overall:

Het was nagelbijten op de finale wanneer één voor één de landen werden afgeroepen wie door mocht naar de volgende ronde. Luna zat er bij en blonk uit tussen 20 andere dames. Luna hoopte op een plaats in de top 20 en dat haalde ze ook binnen met een 12e plaats! Ze verwierf zo een schitterende plaats tussen de 20 beste landen ter wereld.

De top 5 Overall behaalde Luna niet maar zo hoog eindigen in de ranking was al een grote voldoening voor haar.

Luna keert terug naar België met heel wat ervaring, veel nieuwe vriendschappen en kon zo ook zichzelf meten met professionals in de Miss-wereld. Of hoe iemand van een klein land grootse dingen kon realiseren.

FB_IMG_1714192876982.jpg
FB_IMG_1714412553124.jpg
FB_IMG_1714236861329.jpg
FB_IMG_1713771623180.jpg
Screenshot_20240430_044307_Instagram.jpg

PERS - SPORT / DESIGN

04/07/2022

Nieuwsblad - E. Fontaine

"Luna De Vlam is één van de ambassadeurs van Oudenburg"

OUDENBURG - Alle deelnemers van ‘De Twaalf’ hebben de nieuwe fietsroute ingehuldigd.
“Voortaan heeft onze stad een echte lokale fietsroute”, zegt cultuurschepen Stijn Jonckheere
(N-VA).

De Twaalf is 21 kilometer lang en start aan het Abtspark. “Het voorbije jaar werden twaalf
Oudenburgenaars geselecteerd. We hebben hen voorgesteld en gefotografeerd. Die grote borden
staan in de buurt van hun woning of een favoriete plaats die zij hebben gekozen. De nieuwe
fietsroute verbindt de twaalf punten en toont je de mooiste plekjes van de stad”, zegt schepen Stijn
Jonckheere.
De route is met gele pijlen aangeduid en op de brochure staat ook een QR-code met de route. In
de brochure bevindt zich een kruiswoordraadsel en een memoryspel.
De Twaalf zijn: Dina Verschaeve, Eric Desmet, Fernand De Blauwe, Frederiek Vandenbussche, Jerome
Debeer, Jos Desmeth, Luna De Vlam, Mia Moreaux, Nele Dejonghe, Patty Assaert en Serene-Lynn
Geldof. De brochure is gratis verkrijgbaar in de sporthal, RAM, stadhuis en bibliotheek

de_twaalf_luna_de_vlam.jpg
de_twaalf-De_vlam_luna.jpg

PERS - MODE / DESIGN

18/05/2022

"Ontwerp van Luna De Vlam op Internationale Miss verkiezing in Kosovo loopt in de kijker"

Luna De Vlam ontwierp het kleed dat tijdens de internationale Miss verkiezing "Miss Freedom of the World" gedragen werd door Mortier Julie. Mortier Julie mocht België vertegenwoordigen in Kosovo.

De finale vond plaats op 18 juni 2022. 

Een ontwerp waar de nationale drie-kleur niet in mocht ontbreken sprak tot de boekdelen.

Tot in detail afgewerkt met kant kon dit pronkstuk van haute couture tot de verbeelding spreken.

36 landen waren vertegenwoordigt in Kosovo.

kosovo_luna_de_vlam.jpg

PERS - SPORTVERZORGING / MODE

01/04/2022 

KW - zeewacht

"Mode en sportverzorging blijven mijn passie"

2022-01-APR SPORTVERZORGING - MODE EN SPORTVERZORGING BLIJVEN MIJN PASSIE.JPG
Pink Sugar

PERS - MISS FASHION

21/08/2021

KW - zeewacht

Luna De Vlam is derde eredame Miss Fashion Benelux 2022 en Miss Photogenic

 

Zaterdagavond 28 augustus vond de verkiezing Miss Fashion Benelux 2022 plaats in Antwerpen. De Oudenburgse Luna De Vlam, trouwens de enige West-Vlaamse deelnemer, werd derde eredame en werd ook verkozen tot Miss Photogenic, een titel die haar heel veel plezier doet.

Na een jaar van enorme inzet, nieuwe vriendschappen, nieuwe doelen opstellen en grenzen verleggen is het doek gevallen. Voor Luna De Vlam (21) werd een droom werkelijkheid en mag ze met trots terugblikken op haar parcours.

“Tijdens de show viel Luna al in de prijzen. Door de fotografen werd ze verkozen tot Miss Photogenic 2022. Het was dan nog nagelbijten tot op het einde. Toen ze hoorde dat ze derde eredame was, kon Luna haar blijdschap niet verbergen. Mijn dochter brengt dus twee schitterende kroontjes mee naar Oudenburg”, zegt trotse papa Sven De Vlam.

Autisme

“De voorbereidingen in aanloop van de verkiezing waren enorm, vele kilometers verplaatsen doorheen het land, uren en zelfs dagen achter een naaimachine werken, campagne voeren, fotoshoots … Maar Luna nam dat er allemaal graag bij want ze had een doel. En dat doel was niet alleen de verkiezing, maar ook jongeren met een beperking uit de schaduw te halen.

Kopie van b823001126z-1-20210829130152-000ge93o5pfl-1-0-jpg_edited_edited.jpg

Ze nam het voortouw om jongeren te interviewen met autisme, albinisme, geboren met een fysieke beperking”, aldus nog papa Sven.

“Luna wil een rolmodel zijn voor deze jongeren en brengt dit in de schijnwerpers. Zelf heeft Luna een autismespectrumstoornis. Ze is nu nog meer gemotiveerd om in haar engagement voor deze jongeren verder te gaan.”

Wervelende show

Er stonden 25 finalisten op het podium te glunderen. Naar de aanloop van het gala konden de dames punten sprokkelen. Deze punten werden dan in de finale verrekend waarbij de dames het beste van zichzelf gaven in een wervelende goed georganiseerde show. Een jury bestaande uit heel wat deskundigen gaf de doorslag.

Het kroontje van Miss Fashion 2022 ging naar Julie Mortier uit Oudenaarde. Het is de bedoeling van Luna om als derde eredame de nieuwe miss bij te staan in haar opdrachten.

(LIN)

PERS - DESIGN DE VLAM

09/11/2018

KW - zeewacht

JONG MODETALENT IN DE PRIJZEN

De 18-jarige Luna De Vlam uit Oudenburg behaalde vrijdag in VLC De Geuzetorre in Oostende tijdens de finale van de West-Vlaamse modewedstrijd van het Willemfonds de tweede plaats. Ze werd tweede beste van West-Vlaanderen met haar volledig eigen ontworpen herfstcreatie waarin heel wat uren handwerk kroop. De tweede plaats was goed voor een geldprijs van 500 euro. Ze volgt de richting Mode, Realisatie en Verkoop in het Ensorinstituut Oostende. Luna is zesde jaars. Op de foto prijkt een terecht fiere Luna samen met haar model Enya Inghelbrecht.

Luna de vlam design.JPG
bottom of page